زخم مقعدی نشانه چیست؟

گاهی مواقع ممکن است که یک زخم یا خراش در اطراف ناحیه مقعدی خود ببینید و اهمیتی به آن ندهید (چرا که بسیاری از افراد تصور می کنند که این مشکل بعد از مدتی خود به خود از بین می رود) و مدتی که گذشت متوجه شوید که بیماری شدت زیادی پیدا کرده و باعث بروز مشکلات جدی در بدنتان شده است.ما هم در این مقاله می خواهیم ببینیم که زخم مقعدی نشانه چیست و با چه روش هایی می توانیم به طور کامل آن را از بین ببریم؟

قبل از هر چیزی این مورد را به شما بگوییم که زخم مقعدی می تواند دلایل زیادی برای ایجاد شدن داشته باشد و اینطور نیست که پزشک بتواند یک دلیل خاص برایش بگوید,برای مثال گاهی مواقع به دلیل انجام ورزش های سنگین دیواره مقعد دچار پارگی می شود که به این حالت شقاق می گویند.به طور کلی اگر پزشک به شما گفت که دچار زخم مقعدی شده اید,باید بدانید که نام این بیماری فیشر (شقاق) بوده و برای درمان آن می توانید از روش های مختلف از جمله لیزر یا مواد خوراکی کمک بگیرید که در ادامه توضیح خواهیم داد!

شقاق و انواع آن

شقاق خود بر اساس شدت بیماری و اینکه چه مدت طول می کشد که به طور کامل از بین برود به دو نوع حاد و مزمن تقسیم شده که هر کدام از این دو درد و خورنیزی های متفاوتی دارند.زمانی که بیماری در 8 هفته اول قرار دارد و هنوز به آن شکل شدت پیدا نکرده,شقاق حاد نامیده می شود و بعد از هفته 8 ام و با افزایش شدت خونریزی به شقاق مزمن تبدیل خواهد شد.نکته مثبت این است که هر دو حالت در کمترین زمان ممکن است و همراه با لیزر در مدت بسیار اندک درمان خواهند شد و نیازی به نگرانی در این زمینه نیست.

روش های تشخیص شقاق

همانطور که گفته شد,شقاق یعنی وجود زخم یا آسیب بافتی در اطراف ناحیه مقعدی  که معمولا با درد و خونریزی همراه است و از این رو می توانیم بگوییم که تشخیصش کار بسیار ساده ای خواهد بود.از طرفی دیگر گاهی مواقع ممکن است بیماران آن را با بواسیر اشتباه بگیرند که در بواسیر معمولا زخمی ایجاد نخواهد شد و تنها رگ ها دچار التهاب می شوند (در حالت شدیدتر بافت اضافه به وجود خواهد آمد).به هر حال بهترین کار این است که دقیقا در اطراف سوراخ مقعد به دنبال یک زخم یا خراش بگردید که معمولا به شکل قطره چکانی خونریزی داشته و در هنگام دفع یا ایجاد فشار مقدارش بیشتر می شود.

  • درد : در روزهای ابتدایی بیماری معمولا میزان درد بیمار بسیار اندک بوده و کسی به آن توجه نمی کند,اما به مرور زمان مقدارش کمتر شده و به جایی می رسد که دیگر قابل تحمل نخواهد بود.
  • خونریزی : در هنگام شروع بیماری می توانید آن را بر روی مدفوع یا لباس زیر خود ببینید که برخی از خانم ها با عادت ماهانه اشتباه می گیرند و بعد از مدتی متوجه می شوند که درد و خورنیزی قطع نشده است!

 درمان بیماری های نشیمنگاه

دلایل ابتلا به زخم مقعدی (شقاق)

یکی از سوالاتی که برای بیماران به وجود می آید این است که اصلا چرا دچار این بیماری می شویم و چه کارهایی در آینده باید یا نباید انجام دهیم که تا حد امکان دوباره این اتفاق نیوفتد؟ خوشبختانه روش های پیشگیری از شقاق بسیاری ساده هستند و نیاز به هیچ هزینه یا کار خاصی ندارد و تقریبا هر کسی می تواند رعایت کند! این موارد عبارتند از :

  • در نظر داشته باشید که اگر دچار بیماری های گوارشی از جمله یبوست و اسهال شدید,می بایست سریعا برای درمان اقدام کنید! چرا که در هنگام یبوست معمولا فشار زیادی به دیواره مقعد در هنگام دفع وارد می شود و از این رو می تواند در مدت کوتاهی باعث بروز زخم در اطراف مقعد شود.برای رفع یبوست تنها کافیست از روغن زیتون یا سایر ملین ها کمک بگیرید که هم به شکل طبیعی و هم به شکل دارویی قابل خریداری هستند.
  • افراد بالغ می بایست در طول روز حداقل 8 لیوان پر آب مصرف کنند که عضلات و ارگان های مختلف بدن بتوانند به خوبی عمل کنند که یکی از مهمترین آنها دستگاه گوارش می باشد.
  • کسانی که ورزش های سنگین مانند بدنسازی و وزنه برداری انجام می دهند باید توجه زیادی به رژیم غذایی خود داشته باشند که این کار وظیفه مربی و متخصص تغذیه است.در رژیم این افراد می بایست فیبر فراوان برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش وجود داشته باشد و از طرفی دیگر استراحت کافی هم داشته باشند!
  • از پوشیدن شلوارهای تنگ با جنس پلیمر که معمولا اصطکاک زیادی ایجاد می کنند جدا خودداری فرمائید (به خصوص در فصول گرما).یا اینکه بعد از هر بار بیرون رفتن و عرق کردن,از کرم های مرطوب کننده استفاده کنید که با آبرسانی از ایجاد زخم و خشکی در محل مورد نظر جلوگیری می کنند.
  • همچنین خانم هایی که در دوران بارداری هستند باید توجه زیادی به رژیم غذایی و فعالیت روزانه خود داشته باشند که فشار درون شکمی بالایی داشته و این یعنی احتمال ابتلا به شقاق زیاد است.برای مثال اجسام سنگین نباید بلند کنند یا اینکه در طول روز فعالیتشان را کنترل کنند.

البته بیماری شقاق می تواند به دلایل بسیار زیادی به وجود بیاید و مواردی که در بالا گفته شدند,مهمترین ها به حساب می آیند که معمولا در 90% مواقع تاثیر گذار هستند.

روش های درمان زخم مقعدی

برای درمان تمام بیماری های نشیمنگاه چندین روش مختلف وجود دارد که هر کدام از آنها یک سری مزایای مخصوص به خودشان را دارند.برای مثال روش های خانگی کم هزینه تر هستند,اما در حالت شدید یا حتی متوسط بیماری جواب نخواهند داد و تنها باعث تلف شدن وقت می شوند.یا اینکه در جراحی سنتی هزینه به نسبت کم بوده,اما دوره نقاهت طولانی که گاها تا 30 روز می رسد می تواند هزینه بیشتری به زندگی شما وارد کند.

در حال حاظر بهترین روش درمان,استفاده از لیزر است که مدت کوتاهی وارد کشور شده و در این مدت توانسته بیش از 90% بیماران را به خود جذب کند و این نشانه دهنده مزایای بیشتر بیشترش است.

پاسخ : زخم مقعدی نشانه چیست؟

به طول کلی زخم مقعدی دلیل اصلی اش وجود بیماری شقاق است که اگر اقدامی برای درمانش انجام ندهید,ممکن است باعث بروز مشکلات بسیاری شود و به همین خاطر است باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.از طرفی دیگر باید دقت داشته باشید که بواسیر را با زخم مقعدی اشتباه نگیرید که در یک سری موارد شباهت بسیار زیادی به یکدیگر دارند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.