درمان فیشر مزمن

درمان فیشر مزمن

می توانیم بگوییم که یکی از بیماری های دردناک مقعدی که تحمل درد را برای اکثر افراد سخت می کند, شقاق یا فیشر نام دارد. این عارضه در بسیاری از اوقات آنقدر سوزش و التهاب را در داخل رکتوم شدت می دهد که پزشک معالج بدون تزریق بی حسی توانایی معاینه فرد بیمار را نخواهد داشت. امروزه با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی جای هیچ گونه نگرانی از بابت مداوای بیماری های نشیمنگاهی نبوده و در عرض چند دقیقه بدون احساس درد و خونریزی درمان قطعی و بدون بازگشت خواهید شد. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشبد تا در رابطه با روش های درمان فیشر مزمن بیشتر صحبت کنیم.

فیشر یا شقاق مقعدی چیست؟

شقاق یا فیشر مقعدی چیست؟

فیشر مقعدی، یک جراحت و پارگی در ناحیه داخلی راست روده (کانال رکتوم) است که منجر به احساس درد و ناراحتی در حین اجابت مزاج می‌شود. به طور معمول این شکاف به وجود آمده در دیواره کناری مقعد باعث ایجاد مشکلات حاد در بیمار نمی‌شود اما برای افراد مبتلا به این عارضه بسیار دردناک بوده و ترس بزرگی در هنگام دفع مدفوع به فرد وارد می کند. در اغلب اوقات این شکاف بیضی شکل منجر به خونریزی شده و در این صورت باید نسبت به مداوای آن اقدامات لازم انجام شود تا منجر به بروز سرطان در قسمت های داخلی راست روده نشود.

دلایل بروز فیشر مقعدی

به طور کلی بیماری های نشیمنگاهی بر اثر عوامل محیطی و سبک زنگی نادرست در افراد به وجود می آید که برخی از این علت ها به طور مستقیم و موارد دیگر زمینه ساز بروز آن می باشند. در ادامه با بسیاری از دلایل بروز فیشر مقعدی آشنا خوهید شد.

  1. یبوست و اسهال مداوم
  2. مصرف غذاهای پرچرب و فست فودی
  3. کم تحرکی
  4. آمیزش و رابطه جنسی مقعدی
  5. خاراندن بیش از حد نواحی نشیمنگاهی
  6. تنگ بودن دریچه مقعد
  7. زایمان و بارداری مکرر
  8. تمییز کردن مقعد با دستمال زبر و مواد شیمیایی عطر دار
  9. کرون یا سرطان روده
  10. وارد کردن ضربات سنگین و شدید به نواحی پایین تنه
  11. قرار دادن اجسام خارجی در داخل رکتوم
  12. سابقه بیماری های مقاربتی و وجود زخم در این نواحی
  13. گردش خون ضعیف
  14. ابتلا به بیماری سیفلیس یا سل
  15. شکننده بودن بافت های داخلی مقعد

روش های درمان فیشر مزمن

برای درمان بیماری نشیمنگاهی روش های مختلفی استفاده می شود که بسیاری از افراد به دلیل ترس از عمل به سمت درمان های خانگی روی می آورند. این دسته بیماران باید این نکته را مدنظر قرار دهند که مداوای گیاهی و این چنینی صرفا جنبه تسکین دهندگی درد و التهاب را داشته و نمی تواند به صورت دائم و قطعی فیشر را درمان کند. در ادامه با هر کدام از آن ها بیشتر آشنا خواهید شد.

درمان فیشر به روش خانگی و گیاهی

در موارد بالا  به این موضوع اشاره کردیم که درمان فیشر به روش خانگی برای کسانی مناسب می باشد که به تازگی دچار این عارضه شده اند و برای فیشر های مزمن استفاده از آن را توصیه نمی کنیم. موارد زیر در بهبود سطحی و کاهش التهاب شقاق مقعدی موثر هستند که عبارتند از:

  • استعمال سرکه سیب و روغن زیتون برای کاهش التهاب های پوستی در نواحی مقعد
  • پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب و تند
  • استعمال کرم های نرم کننده در نواحی مقعد برای دفع راحت مدفوع
  • حمام سیتز و استراحت در وان آب ولرم برای کاهش التهاب
  • استفاده از ژل آلوئه ورا و استعمال آن در نواحی مقعد
  • مصرف زیاد فیبر و مایعات برای جلوگیری از یبوست
  • اجتناب از برقراری رابطه جنسی مقعدی
  • انجام فعالیت های بدنی و تحرکات ورزشی در طول روز
  • پرهیز از حمل اشیاء سنگین

لیزر, بهترین راهکار برای درمان فیشر مزمن

در کنار روش های سنتی عمل فیشر که بسیار دردناک بوده و دوره نقاهت طولانی دارد، بهره بردن از شیوه نوین لیزر در جراحی می تواند انتخاب خوبی برای بیماران باشد. امروزه اکثر پزشکان و جراحان بیماری های نشیمنگاهی, این روش از عمل را بیشتر توصیه می کنند و دلیل آن بهبودی زخم در کوتاه ترین زمان و عدم احساس درد و ناراحتی برای بیمار می باشد. در ادامه با مزیت های بیشتر لیزر آشنا خواهید شد;

مزایای لیزر شقاق مقعدی

  1. استفاده از لیزر در درمان بیماری های نشیمنگاهی بالخصوص فیشر منجر به کنترل عروق خونی و در نتیجه کاهش قابل توجهی از میزان خونریزی می باشد.
  2. کاهش بی اختیاری مقعد در دفع مدفوع
  3. زخم ناشی از جراحی فیشر با لیزر به سرعت بهبود پیدا خواهد کرد و دلیل آن سطحی بودن میزان جراحت عمل است. همانطور که می دانید; عمیق بودن زخم منجر به عفونت و ایجاد باکتری های خطرناک در لایه های زیرین پوست می شود.
  4. انتقال عفونت های خطرساز همچون ایدز و هپاتیت که در عمل های سنتی و باز محتمل است در جراحی با لیزر چنین موردی یافت نمی شود.
  5. کمترین زمان عمل توسط لیزر از دیگر مزیت های این روش است که منجر به افزایش ت کادر پزشکی می شود.
  6. عدم نیاز به پانسمان های طولانی و بزرگ و تنها با مقداری باند کوچک می توان محل را پوشش می دهد.
  7. در این روش از جراحی, در مقایسه با شیوه های سنتی روند درمان برای بیمار مشکل ساز نبوده و فرد هیچ گونه دردی را احساس نخواهند کرد.
  8. ترخیص بیمار 20 دقیقه بعد از عمل و عدم بستری شدن از دیگر مزیت های این شیوه درمان می باشد.
  9. عدم آسیب به بافت های مجاور و عمیق نبودن زخم اشعه لیزر
  10. فعال و سرپا شدن بیمار بلافاصله بعد از جراحی از جمله ویژگی های مثبت این روش مداواست که برای کهسالان از بسیار مهم و حیاتی است. به طور معمول افرادی که هیچ گونه تحرکی ندارند, احتمال ابتلا به بیماری آمبولی (گرفتگی و لخته شدن خون در رگ های پا) در آن ها بیشتر از دیگران می باشد و به همین خاطر لیزر برای این دسته از بیماران بسیار کاربردی است.
  11. کنترل عروق خونی و به دنبال آن کاهش قابل توجهی از میزان خونریزی از دیگر مزیت های این روش جراحی می باشد.
  12. معمولا لیزر به دو دسته پرتوان و کم توان تقسیم بندی می شود که کاربرد هر کدام از آن ها برای جراح می تواند دسترسی بیشتر متناسب با نوع بیماری ایجاد کند.
  13. دوره نقاهت کوتاه مدت در مقایسه با عمل های قدیمی و سنتی
  14. عدم انجام آزمایشات پر هزینه و زمان بر قبل از عمل
  15. بازگشت به محیط هایی همچون خانه و محل کار و… در کوتاه ترین مدت
مقالات پیشنهادی
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.