عمل سرپایی کیست مویی

یکی از بیماری هایی که امروزه افراد زیادی به دلیل عادات نامناسب زندگی به آن مبتلا می شوند, کیست مویی می باشد. بسته به مهارت و میزان دسترسی جراح متخصص به ابزارهای مناسب, این عمل به روش های مختلفی مانند لیزر و عمل باز قابل درمان می باشد. اولین اصل در معالجه سینوس مویی, تخلیه کیست و در نهایت عدم بازگشت مجدد آن می باشد. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید که قصد داریم در رابطه با عمل سرپایی کیست مویی و مزایای لیزر درمانی این بیماری صحبت کنیم.

کیست مویی چیست؟

یکی از بیماری های شایع در ناحیه انتهایی ستون فقرات یا کمی نزدیک به دنبالچه مقعد, سینوس مویی یا کیست پیلونیدال نام دارد که گهگاهی با ترشح چرک و خونابه در منافذ سطح پوست همراه می باشد. برگشت مویی معمولا نزدیک به ناحیه مقعد اتفاق افتاده ولی در کمر فرد خود را نمایان می سازد. بسیاری از مواقع این سوراخ ها بسته می شوند و ترشحات داخل کیست در بافت های فوقانی بالای مقعد جمع خواهند شد. علت بیماری کیست مویی را برگشت مو به داخل بافت های پوست ذکر می کنند اما مطالعات پزشکی نشان می دهد که زمینه ژنتیک در جهت بروز این بیماری نقش بسزایی دارد.

علل به وجود آمدن کیست مویی چیست؟

علت به وجود آمدن کیست مویی

از هر صد هزار نفر حدود 25 نفر به بیماری کیست مویی دچار می شوند و در کودکان و افراد بالای 40 سال بسیار نادر کمیاب دیده می شود. یک سری عوامل در ایجاد این عارضه دخیل می باشد که عبارتند از:

  1. جنسیت مرد: در سنین جوان تر و در افراد 20 ساله به بالا این بیماری بسیار شایع تر است.
  2. چاقی مفرط: اضافه وزن از یک طرف باعث کم تحرکی و از طرفی دیگر موجب تعرق همیشگی در گودی باسن می شود.
  3. عادات نامناسب روزانه: کارهای کم تحرک, نشستن های طولانی و… باعث اصطکاک پوستی بیشتر در ناحیه نشیمنگاه و پشت فرد خواهد شد.
  4. رشد موهای زیاد, سفت و محکم در بدن: هر چه قدر تراکم موهای زاید در بدن زیادتر باشد احتمال گیرافتادن مو در لایه زیرین پوست وجود دارد.
  5. خواراندن زیاد و دائمی ناحیه های نشیمنگاهی
  6. وجود حفره های مادرزادی در انتهای دنبالچه مقعد: سوراخ ها موجود در این نواحی, شرایط را برای گیر افتادن مو مساعد می کند.
  7. ضربه شدید به ناحیه باسن: به طور مثال وارد کردن ضربه شدید به ناحیه نشیمنگاهی طی سقوط یا آسیب های مفصلی در بافت های بدن.
  8. کهولت و افزایش سن: سینوس مویی می تواند در هر سنی رخ دهد ولی سنین بزرگسالی بین 15 الی 35 سال شایع تر می باشد.
  9. لباس های تنگ: لباس های تنگ و چسبان به طور فزاینده ای اصطکاک پوستی را در فرد ایجاد می کند.
  10. عدم رعایت بهداشت فردی: رعایت نکردن بهداشت شخصی در ناحیه نشیمنگاهی منجر به تجمع آلودگی پوستی و قرار گرفتن در معرض انواع عفونت های چرکی خواهد شد.

علت بروز کیست مویی هر موردی که باشد، این بیماری در نتیجه‌ی گیرافتادن مو زیر پوست و سپس تحریک بافتی ناحیه مقعد می باشد که با تجمع آلودگی می‌تواند چرک کرده و موجب رنجش فرد شود.

روش های درمان و عمل سرپایی کیست مویی

روش های مختلفی برای درمان کیست مویی وجود دارد که کاربرد هر کدام از آنها به شرایط و وضعیت بیماری بستگی دارد. افرادی که در مرحله اولیه سینوس مویی هستند به احتمال زیاد به کمک روش های گیاهی و درمان خانگی بیماری آن ها قابل درمان خواهد بود اما در صورتی این روش ها کارساز نبودند تنها راه حل, جراحی می باشد که به دو دسته لیزر و باز تقسیم بندی می شوند.

جراحی باز یا سنتی

این روش از جراحی جزء روش های قدیمی است که جمعیت نسبتا کمی از آن استفاده می کنند. اگرچه عمل سنتی کیست مویی زیاد مورد استفاده قرار نمی گیرد ولی کاربرد استفاده از این روش معمولا در بیمارستان ها و مراکز درمانی دولتی است که هزینه زیادی را برای بیمار به همراه نداشته باشد.

جراحی با لیزر

یکی از روش های امروزی و بسیار کاربردی در درمان بیماری های نشیمنگاهی, لیزر درمانی است که نسبت به جراحی سنتی از مزایای زیادی برخوردار می باشد. در ادامه با تعدادی از مزایای لیزر کیست مویی آشنا می شوید که عبارتند از:

  • صرفه جویی در زمان و هزینه
  • بدون نیاز به انجام آزمایشات تخصصی مختلف
  • عدم بستری شدن در بیمارستان
  • دوره نقاهت کوتاه مدت
  • استفاده از بیهوشی موضعی
  • عدم استفاده از پانسمان های طولانی.

مزایای درمان کیست مویی به روش لیزر

مزایای لیزر کیست مویی

قطعا هر نوع جراحی مزایا و معایب خاص خود را به همراه خواهد داشت و عمل کیست مویی نیز شامل این موارد خواهد بود که عبارتند از:

  • زمانی که لیزر به بستر زخم تابانده می شود, باعث از بین رفتن ریشه های باقی مانده از سینوس مویی می شود.
  • استفاده از این روش باعث سرعت بخشیدن به روند ترمیم و بهبود زخم های ناشی از عمل می شود.
  • در عمل کیست مویی به روش لیزر از بی حسی موضعی استفاده خواهد شد; به همین دلیل نیازی به چاقو و تیغ جراحی نمی باشد.
  • مهمترین عامل انتخاب لیزر به عنوان روش برتر, عدم انتقال عفونت و ویروس های موجود در ابزارآلات جراحی به داخل بدن بیمار می باشد.
  • درمان کیست مویی بدین روش باعث صرفه جویی در هزینه و زمان بیمار خواهد شد.
  • با بسته شدن عروق آسیب دیده توسط لیزر, خونریزی در حین عمل کیست مویی به کمترین مقدار خود کاهش می یابد.
  • آمارها نشان داده لیزر نتیجه قطعی تر را برای بیماران به دنبال دارد, درحالی که جراحی باز ریسک بازگشت و عودد مجدد کیست مویی را به همراه خواهد داشت.
  • مزیت دیگر لیزر درمانی, عدم آسیب رساندن به بافت های مجاور می باشد.
  • عمل لیزر کیست مویی به مدت 15 الی 30 دقیقه به طول خواهد انجامید; به همین خاطر جزء زمانبر ترین عمل های سرپایی محسوب نمی شود.
  • مدت زمان کوتاه جراحی نسبت به روش های قدیمی و سنتی
  • عدم نیاز به بستری شدن در بیمارستان و عمل سرپایی کیست مویی
  • بعد از جراحی لیزر بیمار می تواند در سریع ترین زمان ممکن به فعالیت های روزمره خود پرداخته و تغذیه معمولی داشته باشد; در حالی است که در عمل باز مهمترین اصل, عدم تغذیه فرد حداقل برای 24 ساعت می باشد.
  • یکی معایب جراحی باز و سنتی, بی تحرکی فرد برای مدت زمان حداقل 2 روز می باشد که این امر برای افراد مسن مضر بوده و عوارض جبران ناپذیری مانند لخته شدن خون را به همراه خواهد داشت. بیماری آمبولی باعث می شود شریان ورودی و خروجی خون در نواحی نشیمنگاهی بسته شود و فرد را با انعقاد سیاهرگ و در نهایت سرطان خون روبرو سازد. در صورتی که در جراحی با لیزر این مشکلات وجود نداشته و بیمار می تواند بلافاصله بعد از عمل سرپا شده و به فعالیت های روزمره خود بپردازد.
  • بدون باقی ماندن علایم زخم و جراحی در بدن فرد
  • نیاز نداشتن به انجام آزمایشات خاص و طولانی
  • عدم ایجاد عوارض ناخوشایند بعد از جراحی با لیزر
مقالات پیشنهادی
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.