جراحی کیست مویی با لیزر

موی برگشتی یا کیست مویی از جمله بیماری های مقعدی بوده که در اغلب اوقات در نواحی انتهایی دنبالچه بروز پیدا می کند. این عارضه در اثر برگشت مو به داخل بافت های پوستی بروز پیدا کرده و احساس درد و ناراحتی را برای بیمار به وجود می آورد. در این مقاله قصد داریم تا در ارتباط با جراحی کیست مویی با لیزر و همچنین روش های درمان این عارضه بیشتر صحبت کنیم; پس تا پایان آن ما را همراهی کنید.

سینوس مویی یا کیست مویی چیست؟

کیست موئی یا سینوس پیلونیدال به معنی تجمع مو در زیر پوست بوده که به طور معمول محل قرار گیری این اتفاق در نواحی انتهایی ستون فقرات و در بالای خط باسن می باشد. این عارضه که در آقایان شایع تر می باشد به مرور زمان منجر به بروز توده برجسته در این نواحی می شود که با انجام هرگونه فعالیت بدنی, قسمت های درگیر را با احساس درد و ناراحتی روبرو می سازد. متاسفانه در کشور ما آمار افرادی که نسبت به این موضوع بی اطلاع هستند, بیشتر بوده و این امر در آینده منجر به درمان های سخت و دردآور در فرد بیمار می شود. در ادامه با دلایل بروز کیست مویی در افراد مبتلا بیشتر صحبت خواهیم کرد که عبارتند از:

کیست مویی چیست؟

  • ایستادن و نشستن های طولانی مدت به صورت متناوب در یک مکان
  • سابقه خانوادگی و ارثی بودن عارضه سینوس مویی
  • اضافه وزن و چاقی مفرط که منجر به تعرق زیاد شده و زمینه کیست مویی را در فرد به وجود می آورد.
  • پر مویی و داشتن موهای مجعد و کلفت
  • وارد کردن ضربات سنگین به نواحی نشیمنگاه و پائین تنه
  • شیوه زندگی غیرفعال و عدم تحرک در طول روز
  • وجود سوراخ های مادرزادی در نواحی انتهایی دنبالچه
  • پوشیدن لباس های تنگ و آزاردهنده که منجر به اصطکاک پوست و التهاب عضلات در فرد می شود.
  • عدم رعایت بهداشت فردی و تمییز نکردن نواحی مقعد
  • افزایش سن بالخصوص در سنین 22 الی 35 سالگی

پیشگیری از ابتلا به بیماری کیست مویی

به طور معمول افرادی که به موی برگشتی مبتلا شده اند, در رعایت یکسری دستورالعمل ها کوتاهی کرده و نسبت به درمان آن بی اعتنایی داشته اند. برای پیشگیری از ابتلا به این عارضه رعایت موارد زیر لازم و ضروری می باشد که عبارتند از:

  • تمییز نگه داشتن قسمت های پائین تنه و نشیمنگاه
  • اجتناب از ایستادن و نشستن های طولانی مدت
  • تا حد امکان عاری کردن موهای زائد به وسیله لیزر
  • پرهیز از پوشیدن لباس های تنگ و آزاردهنده که منجر اصطکاک بافت های پوستی شود
  • کاهش وزن و گرفتن رژیم غذایی مناسب
  • خشک نگه داشتن نواحی پائین تنه مخصوصا اطراف مقعد
  • انجام تحرکات و ورزش های سبک در طول روز
  • استفاده از بالشت نرم در هنگام نشستن
  • نوشیدن مایعات و آب کافی در طول روز (8 لیوان)
  • درمان زود هنگام آبسه هایی که در اطراف نشیمنگاه بروز پیدا می کند

روش های درمان کیست مویی

اغلب افرادی که به تازگی دچار کیست مویی شده اند, به دلیل ترس از جراحی سعی دارند تا از روش های ساده و گیاهی برای مداوای این عارضه استفاده کنند. متاسفانه برای این دسته بیماران که علاقه زیادی به درمان خانگی دارند باید بگوییم که استفاده از این روش کارساز نبوده و صرفا نقش تسکین دهندگی درد و التهاب سینوس مویی را دارد.

امروزه با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی در عرصه پزشکی, روش های جایگزین بهتری برای مداوای کیست مویی مورد استفاده قرار می گیرد که نمونه بارز آن لیزر می باشد. جراحی کیست مویی با لیزر مزایای زیادی را یرای بیماران به همراه دارد که مهمترین آن ها عبارتد از:

مزیت های لیزر کیست مویی

  1. اولین مزیتی که برای این نوع از جراحی می توان نام برد, کنترل عروق خونی و کاهش میزان خونریزی بافت های آسیب دیده در حین عمل می باشد.
  2. عدم بستری شدن در بیمارستان و ترخیص فرد 20 دقیقه بعد از جراحی از دلایل محبوبیت لیزر در میان بیماران می باشد.
  3. زخم حاصل از این نوع روش درمان, به سرعت بهبود پیدا کرده و نیازمند مراقبت های اضطراری نیست که دلیل اصلی آن عمقی نبودن میزان جراحت می باشد.
  4. انتقال عفونت های خطرناک همچون هپاتیت که در عمل های سنتی و باز محتمل بوده در لیزر وجود نخواهد داشت.
  5. درمان کیست مویی بدین روش زمان کمتری را از کادر پزشکی گرفته و این امر منجر به افزایش ت جراح می شود.
  6. استفاده از باند کوچک برای پوشش دادن محل زخم و عدم احتیاج به پانسمان های بزرگ و طولانی از دیگر ویژگی های این روش درمانی است.
  7. برای افرادی که کیست مویی آن ها در نواحی مقعد و نشیمنگاه قرار دارد استفاده از لیزر منجر به کاهش بی اختیاری مقعد در کنترل دفع مدفوع می شود.
  8. مشکل ساز نبودن روند درمان برای بیمار از دیگر مزیت های لیزر کیست مویی است.
  9. از نکات مثبتی که برای این راهکار درمانی می توان نام برد, فعال و سرپا شدن بیمار در مدت زمان کوتاه می باشد. این مزیت برای افرادی که سالخورده هستند بسیار حیاتی و مهم بوده و از ابتلا آن ها به بیماری آمبولی (لخته شدن خون در رگ های پا) جلوگیری می کند.
  10. عمل کیست مویی بدین روش این قابلیت را برای جراح مهیا می سازد که در شرایط گوناگون و متناسب با عارضه های وخیم, میزان اشعله لیزر را کنترل و بهینه سازد.
  11. از مزایای لیزر این است که نیازی به درگیر کردن نخاع با تزریق داروی بیهوشی به فرد بیمار نبوده و تنها با استفاده از بی حسی موضعی می توان از عوارض جبران ناپذیر در آینده جلوگیری کرد.
  12. بازگشت به محیط کار و زندگی در مدت زمان کوتاه و عدم نیاز به استراحت طولانی مدت در خانه نخواهد بود.
  13. بهبودی سریع تر نسبت به عمل های باز و سنتی; از جمله مزیت های این روش از درمان برای افراد می باشد.
  14. عدم انجام آزمایشات هزینه بر و زمان گیر قبل از جراحی که در بیماراستان های به طور معمول انجام می شود ولی در آنورکتال نیازی به حضور در آزمایشگاه نیست.
  15. دوره نقاهت کوتاه مدت نسبت به جراحی های قدیمی و سنتی
  16. طبق آمار رسمی که سازمان بهداشت ارائه کرده است میزان رضایت مندی افرادی که از این نوع روش درمانی استفاده کرده اند بیشتر بوده است.
مقالات پیشنهادی
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.