درمان جوش صورت

یکی از مشکلات عمومی که همه افراد به آن آشناییت دارند, جوش صورت بوده که معمولا در سنین نوجوانی و جوانی بروز می کند. البته این معضل مربوط به محدوده سنی خاصی نیست و ممکن است در هر سنی رخ دهد. عمدتا به علت تغییرات هورمونی در سنین نوجوانی عامل اصلی در بروز جوش صورت شده ولی در بعضی از مواقع احتمال بیمار بودن فرد نیز وجود دارد. بنابراین شناخت نوع جوش و وضعیت فعلی بدنتان می تواند در روند درمان به شما کمک کند. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید که اطلاعات لازم و ضروری در این زمینه را برای شما به ارمغان آورده ایم.

نحوه شکل گیری جوش صورت چگونه می باشد؟

از مشکلات رایج دوره نوجوانی و جوانی, جوش صورت می باشد که به دلیل تجمع سلول های مرده و چربی ها اشباع شده پوست و در منافذ اطراف فولیکول مو ایجاد می شوند. در نواحی چانه, گونه و پیشانی و… ممکن است این جوش به صورت سرسیاه و التهابی دیده شود ولی موردی که بسیار برای افراد حائز اهمیت می باشد, مشاهده جوش در سنین بزرگسالی است که به دلایل هورمونی ناشی از بارداری, زایمان و برخی از بیماری های ارثی به وجود می آید. در ادامه به بررسی انواع جوش های صورت و همچنین راهکارهای درمان آن بحث و گفتگو خواهیم کرد.

انواع جوش های صورت

 

روش های درمان جوش صورت

جوش های صورت را می توان به دو صورت کلی تقسیم بندی کرد; التهابی و غیر التهابی. موارد غیر التهابی به جوش هایی گویند که با روش های خانگی معالجه شده و درمان آن ها نسبت به جوش های التهابی آسان تر می باشند مانند: جوش های سرسیاه و سرسفید. اما نوع دیگر این جوش ها التهابی ها هستند که درمان آن دشوارتر و زمان بر می باشند مانند: پاسچول, ندول و کیست.

جوش های سرسفید

در اثر مسدود شدن منافذ پوست, جوش های آکنه به نام سرسفید به وجود می آیند که در میان بیماران بسیار شایع می باشند. از جمله عواملی که باعث مسدود شدن لایه های سطحی پوست شده, تغییرات هورمونی و انباشت چربی در پوست می باشد. در هر حال منافذ پوستی نیاز به تنفس دارند و اگر راه های سطحی آن ها بسته شوند, در جوش های سرسفید خود را نمایان می سازد.

جوش های سرسفید معمولا با نام کومدون شناخته می شوند که بر روی پوست نوعی برجستگی ایجاد کرده و چرکی هستند. این جوش ها ممکن است به رنگ قرمز بوده و برای افراد مبتلا با درد همراه باشد. بسیاری از افراد تصور می کنند که با خارج کردن چربی و چرک های موجود در جوش می توانند آن را درمان کنند, در صورتی که اینگونه نیست و ادامه این روند منجر به زخم شدن و باقی ماندن اثر جوش بر روی پوست می شود.

جوش های سرسیاه

این نوع جوش ها بر روی پوست به صورت سیاه دیده شده و با نام کومدون باز شناخته می شوند. رنگ سیاه کومدون ناشی از مسدود شدن فولیکول مو می باشد که با فشار دادن می توانید چرک های آن را خارج کنید. البته توصیه پزشکان زیبایی بر این است که نباید جوش ها دستکاری شوند چرا که موجب باقی ماندن اثرات آن بر روی پوست می شوند.

پاپول

جوش های پاپول, در واقع برآمدگی و برجستگی های قرمز رنگ بوده که در اثر مسدود شدن لایه های سطحی پوست به وجود می آیند. این دسته از جوش ها در زیر پوست ایجاد شده که نسبت به کومدون, بسیار سفت به نظر می رسند. این جوش ها حاوی موادی با نام کاتی باکتریوم هستند که با خارج کردن آن موجب نفوذ به پوست مجاور شده و التهاب نواحی دیگر پوستی را در بر دارند.

پاپول ها جزء جوش های چرکی محسوب نمی شوند ولی باکتری های موجود در آن می توانند ضایعات پوستی دیگری را به وجود آورند. در صورتی که تعداد جوش های پاپول در پوست زیاد باشند, نیاز به روند درمان طولانی تر خواهید داشت.

جوش های چرکی یا پاسچول ها

پاسچول ها نوع دیگری از جوش های ملتهب چرکی هستند که جوش سفید یا زرد رنگ بوده و دارای برجستگی های التهابی می باشند. بیشتر این دسته از جوش ها در نواحی سینه و کمر نمایان می شوند و علت آن, آلوده شدن پوست و تجمع سلول های چرکی در این نواحی می باشند.

جوش های پاسچول به صورت زیر پوستی در نواحی مختلف بدن بروز می کنند ولی با این تفاوت که باکتری های چرکی آن به صورت بیرون زدگی از سطح پوست نمایان می شوند. بنابراین تاکید می کنیم که از دستکاری آن به طور جد پرهیز کرده و تخلیه جوش را به پزشک بسپارید. همانطور که در موارد بالا نیز به آن اشاره کردیم; هر گونه ترکاندن جوش موجب تشدید و ازدیاد آن در نواحی دیگر پوستی می شود, چرا که باکتری های موجود در جوش به سرعت نفوذ پذیر بوده و استعمال با پوست مجاور زمینه بروز چوش های دیگر را به وجود می آورد.

جوش های ندولی یا گره ای

جوش ندول یا گره ای, برجستگی های گوشتی قرمز رنگی هستند که در لایه های سطحی پوست تشکیل می شوند. این دسته از جوش ها امکان وجود عفونت و زخم را برای بیمار به همراه خواهد داشت; بنابراین نسبت به درمان آن در اسرع وقت اقدام کنید تا سلامت پوست شما را به مخاطره نیاندازد.

دلایل بروز جوش صورت

دلایل ایجاد جوش چیست؟

 

یکی از دلایل مهم در بروز جوش, بسته شدن فولیکول مو یا به عبارت دیگر مسدود شدن راه های تنفسی پوست بوده که به علت تغییرات هورمونی اتفاق می افتد. اما شایع ترین دلیل بروز جوش, بسته شدن فولیکول مو به علت افزایش چربی طبیعی پوست می باشد. در ادامه با درمان بیماری های نشیمنگاهی و همچنین عوامل تاثیر گزار بر ایجاد جوش آشنا می شوید که مهمترین آن ها عبارتند از:

  • استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی فاسد و نامرغوب
  • سابقه بیماری های خاص
  • استعمال دخانیات مانند سیگار و قلیان
  • رژیم غذایی نامناسب و ناکارامد
  • عوامل ژنیتیکی
  • آلودگی های زیست محیطی
  • مشکلات زنانه و تغییرات هورمونی در جوانان
  • استرس
  • عدم رعایت بهداشت و نظافت فردی

  راه کارهای درمان خانگی جوش چیست؟

برای درمان جوش های پوستی راهکارهای زیادی وجود دارد که یکی از آن ها درمان خانگی است. در اکثر مواقع این درمان خانگی کارساز بوده و نتایج خوشایندی را برای افراد به همراه خواهد داشت که رایج ترین آن ها را با تائید پزشک عبارتند از:

  •  استفاده از یخ و خنک نگه داشتن صورت
  • استفاده از ماسک های ویتامینه
  • استعمال آب لیمو بر روی پوست
  • بخور صورت
  • و…

 

 

 

 

لطفا به این مقاله امتیاز بدهید post

Paradiseمشاهده نوشته ها

سلام خوش آمدید !

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.